Yogameisje

Voor de vijfde keer interviewde ik bibliotheekbezoekers, voor de ‘Ik bieb’-reclamecampagne van Bibliotheek Rotterdam.
In opdracht van Stof Rotterdam.

‘Ik bieb in balans’

 

 

Isabelle van den Nieuwendijk (21), West

‘Mijn leven is vol. Ik ben net klaar met mijn opleiding, ik werk bij het bedrijf waar ik stage liep, daarnaast heb ik nog een weekendbaan, en ik wil mijn vrienden regelmatig zien. Yoga is voor mij een vorm van ontspanning en sport ineen. Niet op de fitgirlmanier, hoor. Ik hoef niet het allermooiste lijf te hebben, ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten.

Yoga in een boomhut
Ik ben veel in Azië geweest. Als ik daar ben doe ik altijd yoga. Ik probeer verschillende vormen uit om erachter te komen wat bij me past. Ik hou van vinyasa-yoga, dat is energiek en actief, maar yin-yoga vind ik ook bijzonder. Die laatste deed ik voor het eerst in Bali. Ik had op dat moment net migraine. Meestal gebruik ik dan medicijnen, maar nu verdween het, puur door de ontspanning. Op Bali worden de lessen vaak op bijzondere locaties gegeven. Ik volgde een keer yoga in een boomhut midden in de jungle. Ik ben een nuchtere Rotterdamse, maar dat was een spirituele ervaring.

Geobsedeerd door Harry Potter
Het reislustige heb ik van mijn ouders. Die namen mijn twee zussen en mij van jongs af aan mee op reis: backpacken en in hostels slapen in onder meer Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos. En misschien is mijn belangstelling voor andere landen en culturen ook wel begonnen bij Harry Potter. Mijn zussen en ik waren geobsedeerd door J.K. Rowlings boeken over hem, we lazen en herlazen ze en keken met zijn drieën alle films. We konden ons helemaal verliezen in die andere, gecreëerde wereld.

Zien hoe het loopt
In vakanties lees ik makkelijk drie boeken per week. Deze zomer heb ik vier weken vrij. Ga ik lezen, natuurlijk. Maar ook nadenken over hoe ik mijn leven wil inrichten. Ga ik nog een opleiding doen? Voor mezelf beginnen? Of ga ik toch weer op reis en blijf ik superlang weg? Ach, ik zie wel hoe het loopt.’