Over mij

Luchtig en nuchter

Ik werk als tekstschrijver voor communicatiebureaus, ontwerpstudio’s en andere leuke bedrijven.
Je kunt me vragen voor portretten, interviews en teksten die origineel en ook nog lekker kort zijn.

Voor al mijn klussen interview ik mensen. Zo kom ik er snel achter wat het grote verhaal is én wat de details zijn. Of het nou is voor een jaarverslag dat je wakker schudt of het verhaal van Fred en Nico in Vreewijk of het verslag van de Dag van de Vluchteling.

Eerder werkte ik als redacteur voor romans. En daar weer voor studeerde ik Taal- en Cultuurstudies. Meer info vind je op mijn LinkedIn.

Hier lees je hoe je een zonsopgangtekst voor de liefde van je leven schrijft, welke taalregels je lekker aan je laars kunt lappen en waarom je tekst beter wordt als je je boomwoorden kapt. En dit is mijn kat.

Nieuwsgierig?
Ik hoor graag van je.

Mijn mobiel: 06 122 64 690
Mijn mailadres: info@lauravanmourik.nl

 

In mijn privacyverklaring lees je hoe ik met je gegevens omga.

 


Wat anderen zeggen

Merel van Beukering

WOO

‘Toen ik de tekst voor het eerst las, dacht ik: ach, wat lief, het is zo treffend voor ons.’

Marjan van der Marel

Bibliotheek Rotterdam

‘Als je Laura’s portretten leest krijg je echt het gevoel dat je diegene beter leert kennen, en zie je wat hij of zij vertelt voor je.’

Kitty Kilian

docent De Blogacademie

‘Laura heeft een prachtige schrijfstijl. Poëtisch en nuchter tegelijk. Heel Nederlands, en ook heel eigen. Dus ik was super blij dat ze meedeed met Blogpro – mijn handen jeukten al eerder om nog net even een paar kleine dingen uit te leggen. Tekstschrijvers doen vaak mee om inspiratie op te doen – in dit geval was het wederzijds. Mijn complimenten.’

Renee Schouwenburg

Uitagenda Rotterdam

‘Laura’s teksten zijn onbevangen en sympathiek. Je hebt het idee dat je bij de personen aan de keukentafel zit en even meekijkt in hun leven.’

Johan Moerman

directeur Rotterdam Festivals (tot oktober 2020)

‘Laura zet beleidstaal om in compact en helder Nederlands. Ze is intelligent en creatief, en als iets in de ‘vertaalslag’ niet goed werkt, hebben we meestal snel een oplossing gevonden waarmee ik helemaal uit de voeten kan.’

Sander van Vlerken

uitgeverij De Geus

‘Laura heeft een prettig relativeringsvermogen (dat ook wel invloed zal hebben op haar hoge stressbestendigheid). De stukken die ik van haar gelezen heb zijn fris en erg de moeite waard.’

Jeroen Siebelink

Schrijver 'Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely'

‘Dank voor je goede redigeerwerk. Je leest scherp, snapt snel en het motiveert dat je af en toe een compliment geeft. Blij!’

Boudewijn Bollmann

Fotograaf

‘Je bent serieus in je werk en toch ontspannen in de omgang.’

Leentje van Wirdum

oprichter DAAR ~ ruimte om te werken

‘Echt goede en superleuke teksten laat je natuurlijk door Laura schrijven. Maar iedereen moet ook weleens zelf een stukje schrijven, en met Laura’s schrijftips gaat dat een stuk beter.’

Geïnterviewde

‘O. In het echt ben je veel kleiner.’


Nieuwste schrijftips

Waarom scootmobielerige werkwoorden je zin te lang maken

… en hoe je dat oplost lees je hier.