North Sea Round Town-directeur

‘Een stoelendans op live jazzmuziek die als een slinger door de stad trekt.’

Dat wil Michelle Wilderom, directeur van North Sea Round Town, ooit nog organiseren voor de stad.

In het magazine ‘Toekomst’ vertellen Rotterdamse organisatoren en plannenmakers over hun dromen voor Rotterdam. Ik interviewde hen.
Het magazine is een afscheidskado aan de stad van vertrekkend Rotterdam Festivals-directeur Johan Moerman.

 

Michelle Wilderom, North Sea Round Town

‘North Sea Round Town is een autonoom festival rondom North Sea Jazz. Tweeënhalve week zijn we met honderden concerten in de stad aanwezig. We begonnen vijftien jaar terug in de binnenstad, inmiddels waaiert North Sea Round Town uit tot in de verste uithoeken van Rotterdam. We zetten een hoogwaardig muzikaal programma neer op jazzpodia en terrasjes, in winkelstraten, kerken en moskeeën, op en aan de Maas, in tuinen, parken en bij mensen thuis.

We koesteren ons jazzpubliek en spannen ons daarnaast in om nieuw publiek te bereiken. Hiervoor werken we met verschillende partijen en proberen we nieuwe dingen uit. Zo geven we Buurtconcerten bij verzorgingshuizen en Huizen in de Wijk voor buurtbewoners en hun familie en vrienden. De reeks begint met een groots muzikaal diner in de Afrikaanderwijk, iedereen zit met elkaar aan tafel en zingt en danst mee. Ook werken we samen met Sophia Kinderziekenhuis, zijn er in Villa Zebra workshops voor dove kinderen en organiseren we met het Oogziekenhuis klankconcerten voor blinden en slechtzienden.

Op de jazzpodia luister je naar internationaal bekende artiesten en met muzikale routes verbinden we podia en locaties over de hele stad met elkaar. Zo kom je als bezoeker op plekken die je eerder niet kende, en ervaar je muziek op nieuwe manieren.

Wat ik ooit nog wil organiseren is een stoelendans op live jazzmuziek die als een slinger door de stad trekt. Wie samen muziek luistert en in beweging komt, kijkt elkaar in de ogen en staat meer open voor de ander.’

 

 

 

Foto: Vera Cornel