Jongen van acht

Voor de zesde keer interviewde ik bibliotheekbezoekers voor de ‘Ik bieb’-reclamecampagne van Bibliotheek Rotterdam.
In opdracht van Stof Rotterdam.

Mees (8): ‘Dit vind ik het fijnst: dat ik uit school kom, dat het weekend is en ik kan uitslapen, en dat ik dan de hele dag met Sep kan rondhangen.’

 

Mees Hogeweg (8), Centrum

‘Ik ben in augustus acht geworden, dus nu mag ik lekker de acht-tot-twaalfboeken lezen. Mijn vrienden en ik houden allemaal van de serie Spirit Animals. Daar verschijnen steeds nieuwe delen van. Die zijn vaak uitgeleend – door ons.

De waanzinnige boomhut
Ik vind lezen best leuk. Dolfje Weerwolfje, De waanzinnige boomhut – daar heb ik net het laatste deel van gelezen -, boeken van Roald Dahl. Mijn ouders lezen me voor, en ik lees zelf, lekker op mijn eigen tempo. Soms gaan we naar voorstellingen. ‘Buurman en buurman’ heb ik gezien. En ik wil wel naar Superloeser, over een meisje dat knakworsten uit haar polsen schiet. Maar er zijn dus ook héél veel andere dingen die je kan doen.

Breakdance
Ik zit op breakdance, dat is een vorm van hiphop. Het is eigenlijk een soort ruzie, maar dan vecht je het uit in de vorm van een dans. De meester is niet streng, maar als je niet oplet moet je tien keer opdrukken. Van breakdance word je lenig, en sterk, want je moet veel met je handen doen en op de grond.

Try not to laugh
Sep is mijn beste vriend. Vroeger zaten we naast elkaar in de klas, nu niet meer, we haalden kattenkwaad uit. We kijken samen YouTube-filmpjes van “Try not to laugh”, en we houden allebei van gamen: Minecraft, Fortnite. We tekenen en skaten en spelen buiten. Dit vind ik het fijnst: dat ik uit school kom, dat het weekend is en ik kan uitslapen, en dat ik dan de hele dag met Sep kan rondhangen.’

 

Hier lees je het verhaal van stadsdichter Derek Otte en hier die van ‘ik ben geen fitgirl’-Isabelle.