‘Kom niemand tegen’-tip

Nooit gebeurt er nou eens niks, in het leven, jammer, want ik had echt zin in niks. Dus ik ging naar de Veluwe.

Bijna drie uur liep ik over zandvlaktes en hei en door bos. Ik kwam niemand tegen en er gebeurde ook niks. In het begin wilde ik naar iedereen appen: ‘Ik kom niemand tegen en er gebeurt niks’, maar ik zette mijn telefoon uit en hoopte dat er dan in elk geval een paar geniale ideeën of briljante gedachten tot mij zouden komen, maar die kwamen niet tot mij (hier ook al niet, trouwens).
Ik keek van dichtbij naar mos, duwde een omgekukelde kever recht zodat tie verder kon lopen en zei ‘hoi’ tegen een specht die abrupt wegvloog (hier zei ik ‘hoi’ tegen een andere vogel).

Man in het wild
Ik dacht aan het boek waarin ik bezig ben, Man in het wild. Jaco Benckhuijsen schrijft over zijn liefde voor leegtes. Hij bedoelt dat letterlijk: hij houdt van eindeloze vlaktes, en dan niet de Veluwe maar bijvoorbeeld het gebied rond de Aleoeten, Vuurland en Papoea-Nieuw-Guinea.

Hij schrijft:
Schoonheid spoelt om me heen, gekleed als zacht water, als mild licht, als een spiegelgladde deining die loom onder de slierten rood-bruin zeewier doorrolt. (…) Is iets mooier als je het met iemand samen kunt zien? (…) De eenzaamheid lijkt eerder een deel van de schoonheid.’

Ik weet nog niet of ik het met hem eens ben.

 

Kom niemand tegen-tip: Deze wandeling liep ik, hij is grotendeels onverhard en dus perfect als je behoefte hebt aan niets en/of niemand (ik liep hem op een doordeweekse dag vanaf 9 uur ’s ochtends).

Denk je nu: ja, joh, maar waar blijft je schrijftip? Die krijg je volgende keer van me. Lees hier een eerdere schrijftip over waarom ‘nooit gebeurt er nou eens niks’ geen aanrader is in zakelijke teksten. Vraag je je af of er verschil is tussen ‘niks’ en ‘niets’? Deze man heeft het antwoord. Hier had ik iets te weinig leegte in mijn leven en werd ik vergeleken met een eend.

En hier lees je de rest van de nieuwsbrief waar bovenstaande ‘kom niemand tegen’-tip in staat. Zelf ontvangen? Schrijf je even in.

 

 


Geef een reactie