Leesvink

Merel de Vink helpt met haar bedrijf Leesvink scholen bij het opzetten en onderhouden van hun schoolbibliotheek.
Ze vroeg me een tekst voor haar flyer te schrijven – illustrator Charlotte Dematons maakte een strip voor de voorkant ervan, Leentje van Wirdum ontwierp ‘m.

Over de tekst schreef Merel me: ‘Ziet er goed uit, hier word ik blij van en ik vind ook echt dat ik dit ben.’

 

laura van mourik tekstschrijver_leesvink flyer

Leesvink – voor een goede schoolbibliotheek

De kracht van een goede schoolbibliotheek
Lezen op school begint met een goede schoolbibliotheek. Zo een waar je de volgende dag naar terug wilt, omdat je je boek van vandaag al uithebt. Het is een bibliotheek waarover je, om met Lisa (11 jaar) te spreken, zegt: ‘Voor het einde van groep 8 wil ik álle boeken gelezen hebben’.
In een goede schoolbibliotheek vinden al jullie leerlingen – ook degenen met dyslexie, met een leesachterstand of een specifieke geloofsachtergrond – boeken die hen uitdagen. Die passen bij hun interesses en leesniveau, en hun lees- en leefwereld vergroten.

Leesvink: advies en realisatie schoolbibliotheek
Leesvink inventariseert jullie huidige boekencollectie. Saneert, kijkt welke boeken kunnen blijven, en wat er nieuw nodig is. Leesvink koopt in en richt in.
Resultaat: een schoolbibliotheek met een overzichtelijk systeem, waarin ieder kind zijn weg vindt. Met een uitgebalanceerde selectie boeken: voor elke groep, afgestemd op jullie type onderwijs. En, als jullie willen, geleverd inclusief boekenkasten.

Wie is Leesvink?
Merel de Vink begon met lezen op haar vijfde en is er nooit meer mee gestopt. Ze kent de kinderboekenmarkt op haar duimpje. Is nuchter en zakelijk. Werkt met korte lijnen, dus bespaart jullie tijd. Vindt lezen knetterbelangrijk, en is pas tevreden als elke school in Nederland een goede schoolbibliotheek heeft.