Privacyverklaring

1 mei 2018

Zo ga ik met je naam en andere persoonsgegevens om.
(P.S. Mijn andere teksten zijn leuker.)

Privacyverklaring tekstschrijver Laura van Mourik (mei 2018)

Ik ben verplicht je te informeren over hoe ik omga met je persoonsgegevens. Wat ik ermee doe, en waarom, en hoe ik ze bewaar en beveilig. Dat lees je in deze privacyverklaring.

Ik ga zorgvuldig en vertrouwelijk om met je gegevens
Open deur, misschien, maar toch. Als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, gebruik ik je gegevens alleen om je die nieuwsbrief te sturen. Doen we zaken met elkaar, dan gebruik ik je gegevens om mijn dienst aan je te kunnen leveren.

Over welke persoonsgegevens gaat het precies?
Je bezoekt mijn website, vult het aanmeldveld voor mijn nieuwsbrief in, of maakt gebruik van mijn diensten als tekstschrijver. Daarvoor verwerk ik je persoonsgegevens. Dat zijn: voor- en achternaam, bedrijfsnaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres (het adres vanaf waar je mijn website bezoekt) en gegevens over je activiteiten op mijn website.

Waarom ik die gegevens nodig heb?
Op zich allemaal nogal logisch: die gebruik ik om contact met je te onderhouden, om je mijn nieuwsbrief te sturen en om mijn diensten aan je te kunnen verlenen. Alle informatie die je per mail deelt, sla ik zorgvuldig op. Telefonisch gedeelde informatie leg ik niet schriftelijk vast. De gegevens die je op mijn website achterlaat, verwerk ik om bezoekersgedrag te analyseren ter verbetering van de website.

Dit doe ik niet met je gegevens
Ik verkoop je gegevens niet aan anderen. (Jemig. Natuurlijk doe ik dat niet.)

Deel ik je gegevens met derden?
Ik deel je gegevens alleen aan anderen als dat wettelijk verplicht is of omdat het nodig is voor bijvoorbeeld, zoals dat heet, ‘redelijke bedrijfsuitoefening’. Dus:

  • met mijn boekhouder, want die moet mijn facturen met adresgegevens kunnen inzien.
  • met Prioserve, de host van mijn website, want die slaat de gegevens van het aanmeldformulier voor mijn nieuwsbrief op.
  • met Mailchimp, waarmee ik je mijn nieuwsbrief stuur.
  • met Google Analytics, voor de analyse van bezoekersgegevens van mijn website.

Wat gebeurt er terwijl je op mijn website bent?
Als je op mijn website komt, worden er technische en functionele cookies* gebruikt om ervoor te zorgen dat mijn website goed werkt. Ook voor jou als bezoeker. Daarnaast houdt Google Analytics algemene bezoekgegevens bij, waaronder je IP-adres.

*Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer of mobiele apparaat. Via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies (niet meer opslaan), alle eerder opgeslagen informatie verwijderen, en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er wel even op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt.
(Val je al in slaap? Hier lees je een blog over een gast die het over cookies heeft).

Over Mailchimp
De gegevens voor de nieuwsbrief worden opgeslagen op de servers bij mijn nieuwsbriefprovider Mailchimp. Hiervoor heb ik een bewerkersovereenkomst gesloten met Mailchimp. Meer informatie over het privacybeleid van Mailchimp vind je hier: https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Over Google Analytics
Met Google Analytics kan ik bezoek- en klikgedrag op mijn website analyseren. Die informatie slaat Google op op servers in de Verenigde Staten en verwerkt het in rapporten over hoe de website functioneert. Op de websites van Google en Google Analytics vind je hun privacybeleid met meer informatie.
Verder goed om te weten: het unieke klantgedeelte van het IP-adres heb ik geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en ik gebruik geen andere Google-diensten met Google Analytics.
Google kan deze informatie aan derden verschaffen als ze (Google dus) hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Ik heb daar geen invloed op.

Hoelang bewaar ik je gegevens?
Ik bewaar je gegevens zolang ik ze nodig heb om je mijn nieuwsbrief te sturen en je mijn diensten te verlenen. Als je je uitschrijft voor mijn nieuwsbrief, worden die gegevens automatisch verwijderd. Verder: de gegevens van bestaande klanten bewaar ik niet langer dan twee jaar na het leveren van werk aan hen. De gegevens van potentiële klanten bewaar ik maximaal twee jaar na het eerste contact, als we niet met elkaar gaan werken. Alleen mijn administratie, inclusief facturen met je adresgegevens erop, moet ik, zoals elke ondernemer, zeven jaar bewaren.

Klopt er iets niet, wil je je gegevens inzien of laten deleten?
Je hebt recht op inzage, rectificatie en wissen van je persoonsgegevens.
Als je me toestemming hebt gegeven om je gegevens te gebruiken, en je hebt daar spijt van, dan kun je die toestemming gewoon intrekken. (Als dit gaat om je inschrijving voor mijn nieuwsbrief: onderaan elke nieuwsbrief kun je je gegevens aanpassen en je afmelden. Meld je je af, dan delete Mailchimp automatisch al je gegevens.)
Bel 06 122 64 690 of mail me op info@lauravanmourik.nl en ik regel het voor je. Dat doe ik binnen twee werkdagen. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Andere opmerkingen?
Bel of mail me: 06 122 64 690 / info@lauravanmourik.nl.

 


Geef een reactie