Rare kinderboeken

27 juni 2013

ponyfee

Er bestaan een hoop rare kinderboeken.

Mijn dochter kwam thuis met een biebboek over Tip de Muis. Daarin gaat Tips moeder uit. Niet uit eten of iets anders leuks, maar uit werken. Ze bladert door de krant, want daarin staan, ik citeer Tips mama, ‘heel wat aantrekkelijke banen’, ze pakt de telefoon op, en even later roept ze: ‘Ziezo, dat is geregeld.’ Tip baalt ervan; houdt ze soms niet meer van hem? De volgende dag ziet zijn moeder er anders uit: ‘piekfijn gekleed en opgemaakt om naar het werk te gaan.’ Maar eind goed, al goed, want Tips mama gaat in een snoepgoedfabriek werken, en nu neemt ze elke avond iets lekkers mee voor Tip. Het boek is nog maar uit 2009 en dat is wat mij betreft het raarste eraan.

In dezelfde rondgang door de bieb nam mijn dochter ook Hier komt Ponyfee! mee. De bedenkster van het personage Ponyfee heeft een extreem hoge pet op van het kortetermijngeheugen van zesjarige meisjes. Op de allereerste pagina introduceert ze maar liefst 10 verhaalfiguren. Dit zijn ze:

 

Ponyfee – een ‘nog tamelijk jonge fee’, van ‘inmiddels 7,8 jaar’ oud; Moeder Bella – ‘zo ongeveer de mooiste vrouw’, zus van koning Antonio; Koning Antonio – ‘nietsnut’; Paard Mago – van Bella; Citronella – plaatsvervangster voor Bella, zij helpt Bella met het opvoeden van Ponyfee; Maanmeisje – pony van Ponyfee; Vallende Ster – veulen van Maanmeisje, ook van Ponyfee; Boterbloem – vriendin van Ponyfee; Nero – ‘pikzwarte pleegpony’ van Ponyfee en Boterbloem; Viooltje – kat van Boterbloem ‘met heerlijk zachte vacht’.

 

Toen ik opzij keek zat mijn dochter leeg voor zich uit te staren. O ja: Ponyfee heeft géén vader.


Reacties

Geef een reactie