Over mij

Luchtig en nuchter

Ik werk als tekstschrijver voor reclamebureaus, ontwerpstudio’s en andere creatieve bedrijven.
Je kunt me vragen voor portretten, interviews en andere teksten die origineel en ook nog lekker kort zijn.

Ik schrijf voor onder meer Stof Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Friends for Brands, Uitagenda Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam. Voorbeelden van mijn teksten vind je hier.

Hier lees je waarom ik het allerliefst imperfecte mensen interview (ja, juist voor bedrijven).

In mijn blogs lees je meer over zwemmen met de boekhouder en die keer dat ik iemand in huis haalde.

Cv-info vind  je op mijn LinkedIn.

Nieuwsgierig, vragen, bakkie doen? Ik hoor graag van je.

info@lauravanmourik.nl
06 122 64 690

Hier lees je mijn privacyverklaring (over hoe ik met je gegevens omga).

 


Wat anderen zeggen

Leentje van Wirdum

oprichter DAAR ~ ruimte om te werken

‘Ik kan het niet laten de nieuwsbrief van Laura weer te promoten. Echt goede en superleuke teksten laat je natuurlijk door haar schrijven. Maar iedereen moet ook weleens zelf een stukje schrijven, en met Laura’s schrijftips gaat dat een stuk beter.’

Marjan van der Marel

Bibliotheek Rotterdam

‘Laura neemt interviews af en schrijft teksten voor de #jouwverhaal-campagnes van Bibliotheek Rotterdam. Hierbij kruipt zij in de huid van onze “modellen”: echte Rotterdammers die hun verhaal vertellen. Als je de teksten leest krijg je echt het gevoel dat je diegene beter leert kennen, en zie je wat hij of zij vertelt voor je. Laura levert prettig leesbare en foutloze teksten.’

Jeroen Siebelink

schrijver 'Tony Chocolonely'

‘Dank voor je goede redigeerwerk. Je leest scherp, snapt snel, het is fijn om niet het gevoel te hebben dat ik steeds van alles moet uitleggen. En het motiveert dat je af en toe een compliment geeft. Blij!’

Kitty Kilian

De Blogacademie

‘Lekker blog heb je.’

Annette Jeeninga

TradeQoin

‘Wij zijn fan van de schrijfstijl van Laura. Met weinig woorden en directe taal komt ze heel snel to-the-point. Ze herschreef de tekst voor onze brochures en website. Ook in het overleg kun je heerlijk direct met Laura communiceren. We zijn erg tevreden met het eindresultaat.’

Sander van Vlerken

uitgeverij De Geus

‘Ik heb lang met Laura samengewerkt. Ze is een erg goede en betrouwbare redacteur. Ik vind haar nauwgezet en betrokken, en ze communiceert helder. Daarbij heeft ze een prettig relativeringsvermogen (dat ook wel invloed zal hebben op haar hoge stressbestendigheid). Bij De Geus kwam ze niet zo veel aan schrijven toe, maar de stukken die ik van haar gelezen heb zijn fris en erg de moeite waard. Zoek je iemand om teksten te schrijven of te redigeren? Vraag Laura!’

Geïnterviewde

‘O. In het echt ben je veel kleiner.’


Nieuwste schrijftips

Mijn allerliefste LS. Waarom je opblaastaal moet vermijden

Je leest het hier.