Over mij

Luchtig en nuchter

Ik werk als tekstschrijver voor reclamebureaus, ontwerpstudio’s en andere creatieve bedrijven.
Je kunt me vragen voor portretten, interviews en andere teksten die origineel en ook nog lekker kort zijn.

Ik schrijf voor onder meer Stof Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Friends for Brands, Uitagenda Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam. Voorbeelden van mijn teksten vind je hier.

Hier lees je waarom ik het allerliefst imperfecte mensen interview (ja, juist voor bedrijven).

In mijn blogs lees je meer over mij. Zoals over hoe ik ging zwemmen met de boekhouder en die keer dat ik iemand in huis haalde.

Cv-info vind  je op mijn LinkedIn.

Nieuwsgierig, vragen, bakkie doen? Ik hoor graag van je.

info@lauravanmourik.nl
06 122 64 690


Wat anderen zeggen

Leentje van Wirdum

oprichter DAAR ~ ruimte om te werken

‘Ik kan het niet laten de nieuwsbrief van Laura weer te promoten. Echt goede en superleuke teksten laat je natuurlijk door haar schrijven. Maar iedereen moet ook weleens zelf een stukje schrijven, en met Laura’s schrijftips gaat dat een stuk beter.’

Marjan van der Marel

Bibliotheek Rotterdam

‘Laura neemt interviews af en schrijft teksten voor de #jouwverhaal-campagnes van Bibliotheek Rotterdam. Hierbij kruipt zij in de huid van onze “modellen”: echte Rotterdammers die hun verhaal vertellen. Als je de teksten leest krijg je echt het gevoel dat je diegene beter leert kennen, en zie je wat hij of zij vertelt voor je. Laura levert prettig leesbare en foutloze teksten.’

Annette Jeeninga

TradeQoin

‘Wij zijn fan van de schrijfstijl van Laura. Met weinig woorden en directe taal komt ze heel snel to-the-point. In het proces van schrijven hebben we twee keer overleg gevoerd. Ook dan kun je heerlijk direct met Laura communiceren. We zijn erg tevreden met het eindresultaat.’

Jelte Lautenbach

Boost Performance

‘Dit hadden we zelf niet gekund.’

Welmoet de Graaf

grafisch ontwerper

‘Wat kun jij goed schrijven. Zucht. Van de 10 zinnen die ik aan elkaar prak maak jij er 2 rake. Echt een kunst.’

Jeroen Siebelink

schrijver van 'De Reep' (over Tony's Chocolonely)

‘Nogmaals dank voor je goede redigeerwerk. Je leest scherp, snapt snel, het is fijn om niet het gevoel te hebben dat ik van alles steeds moet uitleggen. En het motiveert dat je af en toe een compliment uitdeelt. Blij!’

Kim Freriksen

buitencoach

‘Ik heb nog geen quote gemaakt, want het lukt me niet zo goed. Ik wil graag iets leuks, fris en gezelligs. Dat is nou precies waarom ik jou heb gevraagd om mijn teksten te schrijven ;-)’

Kitty Kilian

De Blogacademie

‘Lekker blog heb je.’

Siska van Apeldoorn

ondernemerscoach

‘Ik leerde Laura kennen bij een netwerkbijeenkomst. Ze was oprecht geïnteresseerd en stelde me vanaf het begin kritische en verhelderende vragen. Ze kan bovendien goed luisteren. Hierdoor kon ze mijn verhaal snel omzetten in websiteteksten en blogs, in een taal die past bij mij en mijn doelgroep.  Ze gaf me gevraagd en ongevraagd advies. Ik was gewoon superblij met haar.’

Sander van Vlerken

acquirerend redacteur uitgeverij De Geus

‘Ik heb lang met Laura samengewerkt. Ze is een goede en betrouwbare redacteur. Nauwgezet en betrokken, en ze communiceert helder. Daarbij heeft ze een prettig relativeringsvermogen (dat ook wel invloed zal hebben op haar hoge stressbestendigheid). Bij De Geus kwam ze niet zo veel aan schrijven toe, maar de stukken die ik van haar gelezen heb zijn fris en erg de moeite waard. Zoek je iemand om teksten te schrijven of te redigeren? Vraag Laura!’

Geïnterviewde

‘O. In het echt ben je veel kleiner.’


Nieuwste schrijftips

Weten hoe je in 5 minuten je tekst opknapt?

Je leest het hier.